Friptură de porc cu mere la cuptor

Friptura rapida la cuptor_MG_0946_Ingrediente

  • 500 g carne macră
  • de porc (sau de pui)
  • 1 linguriță cimbru (sau alt condiment
  • 3 linguri muștar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 3 mere mari
  • sare după gust

Preparare

1. Speli carnea, o tai în felii, o presari cu sare și cimbru, o ungi cu muștar și o dai la rece timp de 15 minute, într-un vas cu puțin vin și ulei.
2. Așezi carnea în tavă împreună cu merele tăiate în sferturi, torni uleiul rămas și dai la cuptor timp de 30 de minute. Din când în când scoți tava și stropești friptura cu vinul rămas și sosul format. Servești friptura alături de merele coapte, curățate de coajă și semințe.

 Elena Rodica Munteanu Os, București

4 porții
55 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *