Friptură de porc în foi de varză

Friptura de porc in foi de varza_MG_8826
Ingrediente
1 varză acră
1 kg carne de porc fără os
12 felii subțiri de slănină
1 căpățână de usturoi
30 g unt
1 lingură condiment din legume uscate
1 pahar vin alb
condimente (piper, cimbru, mărar, ienibahar)
sare

Preparare
1. Speli carnea și o pui la fiert la foc mic, în apă cât să o acopere, în care ai dizolvat condimentul din legume.
2. În timp ce se fierbe carnea, desfaci varza în foi și, dacă este prea sărată, o lași la desărat în apă rece.
3. Lași carnea să se răcească în apa în care a fiert, apoi o scurgi, o porționezi și presari feliile cu sare și condimente după gust.
4. Învelești fiecare bucată de carne într-o felie de slănină, apoi în foaie de varză. Într-o cratiță cu unt topit, înăbuși cățeii de usturoi necurățați de coajă, împreună cu pachețelele astfel pregătite. Torni câte puțină zeamă în care a fiert carnea, apoi acoperi cratița cu un capac și lași să fiarbă la foc mic, timp de 40 de minute.
5. Stropești preparatul cu vin și introduci cratița în cuptor, pentru încă 10 minute. Servești friptura împreună cu sosul din tavă și garnitură de cartofi natur.

Ana Hacman, Suceava
12 porții
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *