Friptură de porc în pergament

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
1 kg pulpă de porc
50 g untură
câte ½ linguriță piper, ienibahar, coriandru și chimen măcinate
sare

Preparare
1. Speli carnea, o usuci folosind un șervet curat, o presari cu sare și o dai la frigider pentru 1 oră.
2. Ungi pergamentul cu un strat gros de untură, peste care presari uniform condimentele și așezi carnea. O împachetezi în pergament și strângi bine marginile acestuia, pentru ca sosul care se formează la copt să nu iasă.
3. Așezi carnea astfel împachetată într-o tavă pe care o introduci în cuptorul cald. O coci la foc iute în primele 10 minute, apoi reduci intensitatea focului la mic și continui coacerea timp de aproximativ 2 ore. Din când în când, scoți tava și torni câte puțină apă.
4. Despachetezi pulpa și o tai în felii groase de 1,5-2 cm după ce s-a mai răcit. Aduci la masă feliile de carne cu garnitura preferată a celor care o vor consuma.

8 porții
3 h 15 min

Elena Văduva, com. Laloșu, jud. Vâlcea



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *