Friptură de porc la tigaie, cu crochete de cartofi

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
800 g muşchi sau pulpă de porc
3-4 linguri ulei
1 ceapă
1 ardei gras
1 ardei iute
2-3 căţei de usturoi
150 ml vin alb
2-3 roşii
sare
piper

Cum procedezi:
1. Speli carnea, o cureți de pieliţe şi o tai în
felii groase de 1-2 cm. Le presari cu piper şi le prăjești ân ulei, la foc mic, câte 7-8 minute pe fiecare parte. Žntre timp, cureți și
speli legumele.
2. Tai ceapa și ardeiul gras julien, iar usturoiul și ardeiul
iute, mărunt. Scoți carnea din tigaie cu o paletă. Žn grăsimea
rămasă, călești uşor ceapa şi usturoiul, stingi cu vinul diluat cu apă
şi le lași să fiarbă înăbuşit 5-6 minute.
Pui feliile de carne în sosul de vin, adaugi ardeiul iute şi le lași să fiarbă la foc mic, timp de 10-15 minute. Tai mărunt roșiile decojite, le pui în tigaie şi le lași să dea în câteva clocote. La sfârșit potrivești de sare şi piper.

4 porții
Timp de preparare: 30 de minute

Corina Maria David, Vălenii de Munte, jud. Prahova

Crochete de cartofi

Ai nevoie de:
500 g cartofi
150 g telemea
2 ouă
100 g făină
1 legătură mărar
250 ml ulei
sare

Cum procedezi:
1. Cureți, speli și fierbi cartofii, apoi îi faci piure. Razi brânza și păstrezi o lingură pentru ornat. Amesteci piureul cu ouăle bătute, brânza, făina și sare după gust.
2. Omogenizezi până capătă consistența unui aluat. 2. Cu mâinile trecute prin făină, formezi rulouri groase de 2-3 cm și lungi de 7-8 cm, pe care le prăjești în uleiul încins. Le poți servi fie ca aperitiv, presărate cu brânză rasă și mărar tocat mărunt, fie ca garnitură la fripturi.

15 bucăți
Timp de preparare: 45 de minute

Ileana Șerban, Balș, jud. Dolj



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *