Friptură de pui cu crustă de roșii

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
2 fileuri mici de piept de pui
500 g roșii
2 căței de usturoi
4 linguri ulei
1 linguriță zahăr
2 linguri smântână
50 g parmezan sau cașcaval ras
1 lingură piper verde marinat
piper negru măcinat
sare

Cum procedezi:
1. Opărești roșiile, le decojești și le îndepărtezi, pe cât posibil, semințele, apoi le tai în cubulețe. Cureți și zdrobești usturoiul.
2. Într-o tigaie mică, încingi 1 lingură ulei și călești roșiile și usturoiul. Stingi cu apă cât să le acopere, pui zahărul și le lași să fiarbă până când sosul se îngroașă. La sfârșit, condimentezi și sărezi după gust.
3. Aprinzi focul la cuptor. Speli carnea și tai fiecare piept în jumătate. Călești bucățile în uleiul rămas, la foc mijlociu, câte 3 minute pe fiecare parte. Le scoți pe o farfurie și le presari cu sare și condimente.
4. Amesteci sosul de roșii cu smântâna. Pui fiecare jumătate de piept pe câte o bucată de folie de aluminiu. Repartizezi sosul peste bucățile de carne, iar deasupra razi fin parmezanul. Împachetezi carnea în folie și strângi bine folia, ca să nu se desfacă.
5. Așezi într-un vas termorezistent pachetele astfel pregătite. Introduci vasul în cuptor, la foc mijlociu, timp de 15 minute. Desfaci cu grijă foliile și mai lași preparatul la cuptor timp de 5 minute, până se formează o crustă.
6. Scurgi piperul marinat și îl macini mare. Îl presari peste carne. Servești friptura cu salată verde.

4 porții
Timp de preparare: 40 de minute

Alina Almaghe, Babadag, jud. Tulcea

Sfatul nostru: Piperul verde se marinează în stare proaspătă, pentru a i se păstra aroma. Dacă nu găsești în comerț acest produs, poți să opărești piper verde uscat cu oțet fierbinte, considerând aceasta ca primă operațiune a rețetei.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *