Friptură de vită, aromată cu mentă

40

Ingrediente
750 g carne de vită
1 legătură mentă
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
piper
sare
1 felie slănină pentru uns grătarul

Preparare
1. Cureți usturoiul și ceapa. Tai ceapa mărunt. Zdrobești
usturoiul. Speli frunzele de mentă și le rupi în bucățele.
2. Faci o saramură mai puțin densă din 500 ml apă, o linguriță de sare și piper după gust. Adaugi ceapa, usturoiul și menta în saramură.
3. Tai carnea în felii subțiri, o pui într-un vas și o acoperi cu amestecul
răcit, apoi o lași la marinat în frigider, pentru 2 ore. Scoți carnea și o pui pe grătarul încins, uns cu slănină. O frigi atent pe ambele părți, astfel încât să se rumenească uniform, dar să nu se usuce.

Dana Dinescu, Valea Stânii, jud. Argeș

Sfaturile mele!
În timp ce carnea este pe grătar, presară condimente peste cărbuni
și friptura va împrumuta aroma acestora.
Pune ierburi aromatice (tarhon, mărar, pătrunjel, leuștean, țelină) în borcănelele cu sare grunjoasă și vei obține o sare condimentată, excelentă pentru fripturi.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *