Friptură de vită cu piure de cartofi și spanac

Friptura de vaca cu cartofi si spanac_MG_9586_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 300 g carne slabă de vită
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin sec
  • 2-3 roșii
  • 300 g cartofi
  • ½ kg spanac
  • 50 ml lapte degresat
  • 1 linguriță unt
  • câteva rămurele de cimbru
  • sare

Preparare
1. Speli carnea, o porționezi în felii subțiri și o fierbi înăbușit cu uleiul și apă.
2. Cureți ceapa și o tai solzișori. Decojești roșiile și le mărunțești. Când carnea s-a frăgezit, adaugi în vas ceapa, roșiile, cimbrul, vinul și apă cât să le acopere. Acoperi cratița și le lași să se înăbușe în continuare până când scade sosul. La sfârșit, sărezi după gust.
3. Cureți spanacul, îl speli în mai multe ape și îl opărești. Pui la fiert cartofii, în prealabil curățați. Pasezi spanacul și cartofii scurși, după care le amesteci cu laptele, untul și sare după gust.
4. Porționezi friptura, sosul și piureul și le servești calde.

Adela Szell, Zalha, jud. Sălaj

4 porții
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *