Friptură de vițel cu scorțișoară

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:

1,200 kg carne de vițel
3 linguri oțet
5 linguri ulei
1 baton scorțișoară
½ linguriță boabe de piper
2 cepe
1 morcov
1 țelină
250 ml lapte
1 lingură făină
sare
piper măcinat

Cum procedezi:
1. Speli carnea, o usuci cu un șervet curat și o tai în felii groase de 1-1,5 cm. O stropești cu oțet, o presari cu piper și o ungi pe ambele părți cu ulei.
2. O așezi într-un vas termorezistent împreună cu scorțișoara, boabele de piper și puțină apă. Acoperi vasul cu un capac și îl introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mijlociu, pentru aproximativ 1 oră. Din când în când scoți vasul și stropești friptura cu sosul din vas.
3. Cureți și speli legumele. Tai ceapa julien, morcovul rondele și țelina în bastonașe de 2-3 cm. Înăbuși legumele în uleiul rămas, apoi stingi cu 100 ml lapte și le lași să fiarbă timp de 5 minute.
4. Când carnea este pătrunsă, pui legumele printre bucățile de carne, sărezi și mai dai vasul la cuptor pentru 10 minute, fără a-l acoperi.
4. Strecori sosul de la friptură. Dizolvi făina în laptele rămas, o amesteci cu sosul, sărezi după gust și fierbi până se îngroașă. Servești friptura cu garnitura de legume și cu sosul de scorțișoară.

10 porții
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute

Maria Al Samman, Pișchia, jud. Timiș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *