Friptură de vițel cu verzișoare de Bruxelles

Friptura de vitel cu varza de Bruxelles_MG_9374_Ingrediente

  • 1 kg pulpă sau mușchi de vițel
  • 1 ceapă
  • 500 ml supă de pui
  • 450 g verzișoare de Bruxelles
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură muștar
  • 1 lingură făină
  • piper
  • sare

Preparare
1. Speli pulpa de vițel. Cureți ceapa și o tai solzișori. Pui într-o tavă pulpa de vițel întreagă, cu ceapa tăiată solzișori. Presari piper și puțină sare, torni supa de pui, învelești tava în folie de aluminiu și o introduci în cuptor pentru 1 oră, la foc mijlociu. Periodic, stropești carnea cu supa din tavă.
2. Când carnea s-a înmuiat, îndepărtezi folia și lași friptura să se rumenească timp de 15 minute. Dacă este cazul, spre sfârșit o presari cu mai multă sare.
3. Între timp, cureți verzișoarele de frunzulițele exterioare și le opărești în apă cu sare, lăsând să dea în câteva clocote. Le scurgi și le înăbuși puțin în untul topit, adăugând sare și piper după gust.
4. Fierbi la foc mic, până se îngroașă, sosul de la friptură împreună cu muștarul, smântâna și făina dizolvată în 100 ml apă rece. Tai carnea în felii groase și o aduci la masă împreună cu verzișoarele și sosul, în prealabil sărat după gust.

Victorița Diaconescu, Craiova, jud. Dolj

6 porții
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *