Friptură înăbușită, cu varză de China

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

INGREDIENTE
1 kg pulpă de porc
1 varză de China (aproximativ 1 kg)
1 morcov
2 ardei roșii sau gogoșari
1 ceapă
1/4 linguriță piper boabe
4 linguri ulei
câte 1 linguriță cimbru și condimente pentru carne de porc
sare

PREPARARE
1. Speli carnea, o porționezi și o presari cu cimbru și condimente pentru carnea de porc.
2. Înăbuși carnea într-o cratiță cu 1 lingură ulei și puțină apă. Din când în când adaugi câte un strop
de apă și vin, continuând să înăbuși carnea până când se pătrunde bine.
3. Între timp, speli varza de China, o tai fideluță și o călești într-o tigaie cu 2 linguri ulei.
Cureți, speli și tai julien ceapa și o adaugi la călit împreună cu 2-3 linguri apă caldă.
4. Cureți și speli morcovul și ardeii. Dai morcovul pe răzătoarea mică. Mixezi ardeii în blender sau îi dai
prin mașina de tocat carne. Le pui în tigaia cu varză, presari cimbru, sare, boabe de piper și le fierbi
încă 5 minute împreună.
5. Repartizezi carnea și garnitura în farfurii, iar dacă dorești, le servești cu murături.

5 porții
50 min

Doina Tătăranu, București

Deși în piețele și supermarketurile noastre a ajuns de numai câțiva ani, varza de China se cultivă de peste 6000 de ani în țara ei de origine? Ca și sora ei europeană, varza de China este săracă în calorii, 100 g de legumă
având, în funcție de soi, între 10 și 20 kcal. Avantajul alegerii ei este timpul scurt de fierbere. Se aseamănă la gust cu varza dulce, dar și cu gulia fiartă. De cele mai multe ori se utilizează la prepararea salatelor, fiind bogată în vitamina C (45 mg la 100 g produs). O varză de China costă între 3,5 – 4 RON.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *