Frittata cu dovlecei și cartofi

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 1 dovlecel mic
  • 2-3 cartofi
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roșu
  • 150-200 g cașcaval
  • 1 legătură pătrunjel
  • piper
  • sare
  • 1 lingură ulei pentru formă

Preparare
1. Cureți și speli legumele. Tai dovlecelul și cartofii în rondele, ceapa julien, iar ardeiul mărunt.
2. Călești ceapa împreună cu ardeiul într-o tigaie cu uleiul, până se înmoaie. Le scoți pe o farfurie, iar în uleiul rămas, călești pe rând feliile de dovlecei și cartofi, având grijă să le întorci pe ambele părți, până se rumenesc puțin.
3. Ungi cu ulei o formă pentru tartă sau un vas termorezistent. Așezi un strat de cartofi, apoi unul de dovlecei, iar deasupra pui ceapa și ardeiul.
4. Bați ouăle cu sare, piper și pătrunjel tocat. Torni amestecul peste legumele din tavă, razi deasupra cașcaval, apoi introduci tava în cuptor. Coci preparatul la foc mijlociu, timp de 20-30 de minute, până când cașcavalul se topește și formează o crustă aurie.
5. Aduci la masă frittata caldă, alături cu ketchup sau sos de usturoi cu maioneză.
Florina Neacșu,  Gângiova,  jud. Dolj
4 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *