Fructe cu cremă de brânză la pahar

Crema de branza de vaci_MG_6110

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 500 g brânză de vaci
  • 250 g zahăr (de preferință pudră)
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 800 g fructe de sezon
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 100 g stafide
  • 3 linguri rom
 
Preparare
1. Pui stafidele la înmuiat în rom și apă cât să le acopere. Mixezi cu viteză mare frișca lichidă, ținută în prealabil la frigider, timp de câteva ore. Freci brânza dulce cu 200 g zahăr, apoi adaugi 2/3 din cantitatea de frișcă, omogenizezi și dai crema la rece. 
2. Speli fructele, le scurgi, iar dacă este cazul le îndepărtezi codițele și sâmburii. Le tai în cuburi și le stropești cu zeama de lămâie. Păstrezi câteva fructe pentru ornat. Repartizezi în cupe, în straturi, crema de brânză și fructele.
Decorezi cu frișca și fructele păstrate și presari stafidele bine scurse. Servești fructele cu crema de brânză, după ce le-ai ținut la rece pentru 2-3 ore.
 
Rodica-Doina Crăciun, Galați
 
12 porții
3 h 20 min
 
 
Sfatul nostru!

Adăugând câteva fructe roșii (căpșuni, zmeură, fragi) în frișca pentru decor, aceasta va căpăta o nuanță plăcută.

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *