Fructe uscate cu sos caramel

Fructe uscate cu sos caramel_IMG_9587

Ingrediente
100 g caise uscate
50 g stafide
30 g migdale
50 g smochine uscate
2 mere
2 lămâi
150 g zahăr
150 ml frișcă vegetală
150 g unt sau margarină
100 ml apă
100 ml lichior de cafea
½ linguriță scorțișoară

Preparare

1. Speli lămâile, le dai coaja pe răzătoarea mică, apoi le tai în jumătăți. Pui zahărul într-o crăticioară și îl fierbi împreună cu apa, până se topește. Adaugi jumătate din cantitatea de unt, frișca și lichiorul și le fierbi la foc mic, până la îngroșarea sosului.
2. Iei vasul de pe foc și încorporezi coaja de lămâie, apoi torni sosul într-un bol, iar când s-a mai răcit adaugi stafidele și migdalele.
3. Cureți merele de semințe le tai în felii mari. Le stropești cu zeamă de lămâie, după care le prăjești în untul rămas, până devin aurii. Tai smochinele și caisele în felii subțiri. Amesteci fructele cu sosul caramel și scorțișoara și servești decorat după preferință.

Doina Tătăranu, București

6 porții
35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *