Fursecuri cu fulgi de ovăz

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 200 g zahăr brun
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 200 g făină
  • ½ linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată
  • ¼ liguriță sare
  • 3 căni fulgi de ovăz
  • 1 cană nuci măcinate

Preparare
1. Mixezi untul moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul brun și zahărul tos, până când obții o cremă spumoasă în care nu se mai simt cristalele de zahăr. Adaugi treptat ouăle, apoi vanilia, sarea, scorțișoara și făina cernută împreună cu praful de copt. La sfârșit, încorporezi fulgii de ovăz și nucile măcinate, amestecând până la omogenizare. Lași în repaus această compoziție groasă, timp de 20 de minute.
2. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pui cu lingurița grămăjoare, la distanță de 6 cm una de alta. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15 minute. Le desprinzi cu lama cuțitului și le lași să se răcească pe un grătar.

Maria Buruiană, Iași

30 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *