Fursecuri cu nucă de cocos și cremă de ciocolată

Fursecuri de cocos_MG_2969_Ingrediente

  • 10 ouă
  • 21 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 lămâie
  • 21 linguri nucă de cocos
  • 2-3 picături esență de rom
  • 250 g rahat colorat sau jeleuri
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 250 g unt

Preparare
1. Bați albușurile spumă tare, împreună cu 15 linguri de zahăr și câteva picături de zeamă de lămâie. În bezeaua obținută, încorporezi ușor nuca de cocos și esența de rom. Introduci compoziția la frigider, pentru ½ oră.
2. Pentru cremă, topești ciocolata la bain-marie, împreună cu gălbenușurile și zahărul rămas. Freci spumă 230 g unt și încorporezi crema răcită.
3. Ungi tava aragazului și o tapetezi cu hârtie de copt. Pui compoziția într-un cornet și faci grămăjoare, iar deasupra pui cubulețe de rahat. Coci fursecurile la foc mic, pentru 25 de minute.
4. Când s-au răcit, le unești câte două cu cremă.
Sfatul meu
În loc de rahat, poți decora fursecurile cu stafide sau fructe confiate.

Marioara-Elisabeta Bodean, Deva, jud. Hunedoara

25 bucăți
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *