Fursecuri cu susan

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 150 g zahăr
  • 4 linguri miere
  • 125 g unt
  • 200 g semințe de susan
  • 1 lămâie
  • 1 vârf de cuțit praf de copt

Preparare
1. Pui semințele de susan într-o tavă și le prăjești timp de 10 minute, în cuptorul cald, lăsând ușa cuptorului deschisă.
2. Mixezi untul moale, la temperature camerei, cu zahărul și mierea, până când nu se mai simt cristalele de zahăr.  Adaugi coaja rasă și zeama de lămâie, apoi făina cernută, amestecată cu semințele de susan și praful de copt. Frămânți puţin aluatul, până devine omogen. Îl modelezi sub formă de sferă, îl înveleşti în folie şi îl introduci în frigider pentru aproximativ 2 ore.
3. Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 4-5 mm. Cu un pahar de vin a cărui gură o treci mereu prin făină, decupezi fursecuri rotunde, pe care le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de aproximativ 10 minute.
Când se răcesc, le ungi cu miere şi le poţi presăra cu seminţe de susan.

Ileana Varga, Boghiș, jud. Satu Mare

40 bucăţi
3 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *