„Fursecuri” fără făină

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
100 g unt
120 g zahăr pudră
3 linguri lapte
1 ou
1 cană curmale tăiate mărunt
1 plic zahăr vanilinat
1 ½ cană nuci
1 ½ cană fulgi de porumb
1 praf de sare
ciocolată sau nuci măcinate pentru ornat
1 lingură ulei

Preparare
1. Dozezi ingredintele cu o cană de 200 ml. Într-un castron emailat, mixezi untul moale cu zahărul și oul, apoi adaugi laptele, curmalele mărunțite și zahărul vanilinat.
2. Pui castronul pe foc și amesteci mereu, ca să nu se prindă compoziția de baza vasului. Când se îngroașă ca o budincă, iei vasul de pe foc și pui nucile tocate și fulgii de porumb, în prealabil zdrobiți. Frămânți bine, până se omogenizează compoziția.
3. Cu mâinile unse cu ulei, formezi mici sfere pe care le rostogolești prin nuci măcinate sau prin ciocolată de menaj rasă fin.
Le așezi pe un platou, fără să le suprapui și le păstrezi la rece.

Sabina Cazan, Hondol, jud. Hunedoara

40 bucăți
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *