Fursecuri șprițate

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
500 g margarină
650 g făină
150 g zahăr pudră
3-4 ouă
coajă de lămâie
½ fiolă esență de vanilie sau 2 plicuri zahăr vanilinat
50 g ciocolată menaj
50 g rahat sau alune

Preparare
1. Freci spumă zahărul cu margarina Rama topită la temperatura camerei. Adaugi aromele și, pe rând, câte un gălbenuș. Când nu se mai simt cristalele de zahăr și ai obținut o cremă asemănătoare unei spume, pui făina, în prealabil cernută. 2. Umpli cu mici cantități de aluat cornetul pe care îl folosești la decorarea prăjiturilor sau șprițul special destinat preparării fursecurilor.
3. În tava tapetată cu hârtie de copt, pui grămăjoare (sau figurine) de aluat cu șprițul, la distanță de 5-6 cm unele de altele.
4. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu și coci fursecurile timp de 15-20 de minute. Le desprinzi ușor, cu lama unui cuțit și le lași să se răcească pe un grătar.
5. Topești la bain marie ciocolata de menaj. Faci un cornet din hârtie de copt, îl tai puțin la vârf și torni ciocolata în cornet. Glazurezi fursecurile cu ciocolata topită.

Gherghina Sîrbu, Brăila

60 bucăți
2 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *