Fursecuri turcești cu fistic

Ingrediente

  • 250 g făină
  • 75 g amidon
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 linguriță nucșoară
  • 175 g unt
  • 3 ouă
  • 60 g miere
  • coaja de la 4 portocale
  • 125 g zahăr
  • 50 g fistic

Preparare
1. Pentru a confia coaja de portocală, o speli sub jet de apă rece, frecându-i puțin suprafața. Îndepărtezi partea albă, groasă și tai în cubulețe coaja portocalie rămasă. Fierbi cubulețele în apă cât să le acopere cu 3 linguri zahăr. Le scurgi bine, iar după ce s-au răcit, le folosești la prăjitură.
2. Mixezi într-un bol untul moale cu mierea, apoi adaugi treptat coaja de portocală, două ouă, un gălbenuș, sarea, făina cernută împreună cu amidonul. Omogenizezi aluatul și îl modelezi sub forma unor suluri groase de 3 cm pe care le învelești în folie de plastic și le introduci în frigider până a doua zi.
3. Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, tai rondele de aluat cu grosimea de 1 cm și le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
4. Le coci la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit, timp de 25 de minute, apoi le scoți la răcit pe un grătar metalic.
5. Pentru glazură, freci albușul rămas cu zahărul pudră, adăugat treptat. Întinzi un strat de glazură pe fursecuri și presari fistic mărunțit. Sunt bune de mâncat a doau zi, când glazura se usucă.

Sfatul meu
Aceste fursecuri se numesc kurabiye în limba turcă. Eu le prepar împreună cu tortul diplomat de portocale, ca să folosesc integral fructele.

45 bucăți
13 h

Odin Mehmet, Medgidia, jud. Constanța



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *