Găluște cu sos de ciuperci

Ingrediente

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 500 g făină
  • 250 g ceapă
  • 4 ouă
  • 200 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 2 linguri bulion
  • 1 legătură verdeață
  • piper
  • sare

Preparare
1. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui ouăle bătute cu sarea și aproximativ 50 ml apă. Frămânți aluatul și modelezi găluște mici, cu mâna unsă cu ulei. Le pui la fiert în apă clocotită, ușor sărată și, când s-au ridicat la suprafață, le scoți cu o spumieră.
2. Cureți și speli ceapa și ciupercile. Tai ciupercile mărunt, iar ceapa în felioare. Înăbuși ceapa cu uleiul și 2-3 linguri de apă. Când a devenit transparentă, pui ciupercile și continui să le înăbuși împreună până se înmoaie.
3. Torni bulionul diluat cu vinul, adaugi găluștele, verdeața tocată, sare și piper după gust. Le lași să dea în câteva clocote. Le poți servi cu smântână sau cașcaval ras.

6 porții
45 min
Irina Ambrozie, Iași

Sfatul nostru:
Găluștele vor fi mai pufoase dacă înlocuiești ¼ din cantitatea de făină cu griș. De asemenea, gustul lor poate fi îmbunătățit cu încorporând 1 lingură unt în aluat, precum și un condiment la alegere (chimen, maghiran, cimbru).



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *