Găluște cu sos de roșii

Galuste cu sos de rosii_IMG_0460_

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține
320 kcal
15 g proteine
15 g lipide
25 g glucide

Ingrediente

  • 100 g brânză dulce proaspătă
  • 1 linguriță griș
  • 4 linguri făină
  • 1 albuș
  • Pentru sos
  • 200 g roșii proaspete
  • 2 linguri ulei
  • cimbru
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • ½ legătură pătrunjel

Preparare
1. Amesteci brânza dulce cu grișul, 1 lingură de făină și albușul bătut spumă. Cu ajutorul a două lingurițe umede, formezi găluște mici, pe care le treci prin restul de făină și le fierbi în apă clocotită ușor sărată, până se ridică deasupra.
2. Scoți găluștele cu spumiera, le pui într-un vas, le acoperi cu un capac și le păstrezi la cald.
3. Pentru sos, opărești roșiile, le decojești, le tai în bucăți și le pasezi prin sită. Le pui la fiert la foc mic, pentru 4-5 minute, împreună cu foile de dafin rupte în bucăți și puțin cimbru. La ultimile clocote, pui usturoiul curățat și zdrobit.
4. Servești preparatul decorat cu frunze de pătrunjel fin tocat.

Rețetă permisă în boli cardiovasculare.

Gabriela-Cătălina Hopincă, Câmpulung-Moldovenesc, jud. Suceava

2 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *