Gem de ananas, mere și kiwi

Gem de ananas cu mere si kiwi_MG_4046_Ingrediente

  • 1 ananas de aproximativ 1 kg
  • 1 kg mere
  • 300 g kiwi
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • zeama de la 2 lămâi
  • 1 ¼ kg zahăr

Preparare
1. Decojești ananasul și îl tai în cuburi cât mai mici. Dai pe răzătoarele merele și le stropești cu zeama unei lămâi. Cureți de coajă fructele de kiwi și le tai în sferturi.
2. Păstrezi un fruct de kiwi, iar restul le pui la fiert împreună cu ananasul și merele. Adaugi coaja rasă de lămâie, 200 ml apă și zeama de lămâie rămasă.
3. Fierbi gemul la foc mic, timp de 20 de minute, amestecând continuu ca să nu se lipească gemul de baza vasului și să se evapore cât mai repede apa. Adaugi zahărul și continui fierberea timp de 10 minute, amestecând. Spre sfârșit, pui fructul de kiwi rămas și lași să mai dea în câteva clocote.
4. Iei vasul de pe foc și îndepărtezi spuma formată în timpul fierberii. Pui gemul în borcane 400 ml, cât este fierbinte. Capsezi borcanele și le depozitezi într-o cămară aerisită.

Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș

5 borcane
1 h 45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *