Gem de căpșune

Gem de capsune_MG_4002_
Ingrediente

  • 500 g căpșune
  • 200 g zahăr gelifiant

Preparare
1. Speli fructele și le îndepărtezi codițele și părțile vătămate. Le amesteci amesteci cu zahărul gelifiant și le lași în frigider timp de 30 de minute.
2. Pui amestecul într-un vas special, rezistent la microunde, prevăzut cu capac. Reglezi cuptorul cu microunde la puterea de 900 W și timpul de 9-10 minute.
3. Între timp, speli borcane de 300 ml și le sterilizezi în cuptor. Le așezi pe suporturi metalice și le umpli cu gemul cald. Le închizi ermetic capacele, le acoperi cu o pătură și le lași să se răcească până a doua zi.

Sfatul meu
În loc de 200 g zahăr gelifiant, folosește 250 g zahăr alb și ½ plic de Gelfix extra 2:1.

Adrian-Călin Vanțiu, Cluj-Napoca, jud. Cluj

Sfaturile noastre
Dacă ai o mașină de făcut pâine, pune-o la treabă în timp ce tu te afli în preajmă, la alte treburi casnice. Fiecare tip de mașină are un program destinat preparării gemurilor. Cu o astfel de mașină, ai același avantaj ca la cuptorul cu microunde: pui zahărul și fructele în mașină și nu trebuie să supraveghezi; mașina va amesteca singură gemul, timp de aproape 1 oră, rezistența electrică asigurând o încălzire uniformă.

În afară de consumul electric, dezavantajul e că nu permite prepararea unor cantități mari de gem.

2 borcane
8 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *