Gem de mere

Gem de mere_MG_0842

Ai nevoie de:
1 kg mere
1 ½ cană zahăr

Cum procedezi:
1. Alegi mere bine coapte, care se sfărâmă ușor, le cureți de coajă, le tai în sferturi, le scoți căsuțele cu semințe și le pui la fiert în apă cât să le acopere, într-un vas acoperit cu capac.
2. Când s-au înmuiat, le treci prin sită, le amesteci cu zahărul și le pui din nou la fiert, până se leagă. Repartizezi gemul cald în borcane mici, sterilizate și încălzite în prealabil în cuptor, apoi așezate pe cuțite.
3. Legi borcanele cu celofan după ce s-a răcit complet conținutul.

Sfatul meu: Din ingredientele de mai sus, vei obține 2 borcane mici de gem.

Maria Bondar, Oradea, jud. Bihor



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *