Ghiveci cu pește

Ghiveci cu peste_MG_8640_Ingrediente

  • 1 kg cod
  • 250 g morcovi
  • 100 g măsline
  • 4 cepe
  • 100 ml vin
  • 200 g castraveți murați
  • 100 g mazăre (din conservă)
  • 100 g bulion
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper

Preparare
1. Cureți și speli peștele, îl tai în bucăți de 5-6 cm și îl prăjești în ulei, având grijă să îl întorci pe toate părțile.
Cureți morcovii, îi speli și îi tai rondele. Cureți ceapa și o tai julien.
2. Scoți sâmburii măslinelor și le tai în felii. Tai castraveții rondele. Pui mazărea într-o strecurătoare, o treci printr-un jet de apă rece și o lași la scurs. Călești timp de 3-4 minute ceapa și morcovii în uleiul în care ai prăjit peștele, adaugi castraveții și măslinele, apoi stingi cu vin și lași să scadă la foc mic.
3. Așezi legumele călite într-o tavă sau formă termorezistentă, cu mazărea și peștele deasupra. Presari sare și
piper, torni bulionul dizolvat în 100 ml apă și dai ghiveciul la cuptor pentru 15 minute.

Mariana Luca, sat Groși, com. Brusturi, jud. Neamț

5 porții
45 min

Sfaturile noastre!
Dacă folosești mazăre congelată, călește-o împreună cu morcovii. Condimentează ghiveciul după gust, cu cimbru, salvie, rozmarin, foi de dafin.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *