Ghiveci de crap la cuptor

Ingrediente

  • 1 crap de 1 kg
  • ½ varză
  • 1 morcov
  • 100 g fasole verde
  • 1 țelină
  • 1 castravete
  • 2 cepe
  • 2 ardei grași
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 4 linguri mazăre
  • 1 pahar ulei
  • 5 roșii
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper boabe

Preparare
1. Cureți și speli legumele: morcovul, țelina, pătrunjelul, ardeii, fasolea, varza și ceapa. Tai morcovul, fasolea și pătrunjelul în bastonașe, țelina și castravetele în felioare, ceapa solzișori, ardeii fâșii, iar varza fideluță. Decojești roșiile și le tai rondele. Pui toate legumele într-o cratiță, adaugi mazărea, piperul, foile de dafin rupte în buicăți, puțină sare, torni uleiul și un pahar cu apă și dai cratița la cuptor, la foc mijlociu pentru 20 de minute.
2. Între timp, cureți peștele de solzi și viscere, îi tai capul, îl speli bine și îl porționezi.
3. Așezi peștele, sărat și condimentat după gust, peste legume și le mai coci împreună timp de 20 de minute. Din când în când, scoți tava din cuptor, mai torni câte puțină apă și stropești peștele cu zeama lăsată de legume.

Elisaveta Balcanu, Rădăuți, jud. Suceava

Sfatul nostru: Vei reduce cu 10 minute timpul de preparare dacă prăjești puțin peștele trecut prin făină și îl lași la cuptor numai 10 minute.

6 porții
55 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *