Ghiveci pentru iarnă

Foto Burda România - Elena Tănăsescu
Foto Burda România – Elena Tănăsescu

Ai nevoie de:
1 ½ kg gogoșari
1 ½ kg ardei
1 kg vinete
1 kg ceapă
½ l ulei
1 l bulion
3-4 foi de dafin
piper
sare

Cum procedezi:
1. Cureți vinetele de coajă și cotoare, le tai în cuburi mari, le freci cu sare și le lași într-o strecurătoare de plastic, până pregătești celelalte legume. Cureți și speli ceapa, ardeii și gogoșarii. Tai ceapa solzișori, iar ardeii și gogoșarii cubulețe.
2. Călești ceapa în ulei până devine lucioasă, pui ardeii și gogoșarii și îi lași să se înmoaie. Speli vinetele de câteva ori sub jet de apă rece și le adaugi la călit, împreună cu foile de dafin rupte în bucăți. Stingi cu bulionul și lași ghiveciul să scadă la foc mic.
3. La sfârșit, sărezi și condimentezi ghiveciul după gust. Îl repartizezi fierbinte în borcane, cărora le înfiletezi capacele și le lași la răcit sub pături, până a doua zi.

Iolanda Hunyadi, Câmpulung, jud. Argeș

Sfatul nostru: Iarna, adaugă la acest ghiveci legume congelate călite: conopidă, fasole păstăi, bame, dar și legume conservate în stare naturală: morcovi, cartofi, țelină.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *