580 kcal
15 g proteine
25 g lipide
60 g glucide
Ingrediente
500 g cartofi
1 ou
1 praf de nucșoară
2 linguri parmezan
circa 125 g făină
sare
piper
1 lingură ulei
½ borcănel (100 g) sos pesto
Preparare
1. Fierbi cartofii în coajă, circa 30 de minute. Calzi, îi decojești și îi pasezi.
2. În piureul obținut, adaugi uleiul, oul, parmezanul, nucșoara, sare și piper după gust. Lași aluatul să se odihnească 5 minute, apoi îl modelezi sub formă de sul gros de 4-5 cm, pe planșeta presărată cu făină. Tai bucăți de 2-3 cm și, cu ajutorul furculiței, faci striuri.
3. Fierbi pe rând gnocchi în apă ușor sărată, până se ridică la suprafață. Le scoți cu o paletă și le servești calde, cu sosul pesto.
Maria Iosip, Galați
3 porții
1 h 10 min