Gogoșari cu muștar

Gogosari cu mustar_MG_0036

Ai nevoie de:
3 kg gogoșari
1 cană zahăr
1 cană oțet
1 cană ulei
400 g muștar
foi de dafin
boabe de piper
1 plic conservant

Cum procedezi:
1. Speli gogoșarii și îi cureți de cotoare și semințe. Îi lași la scurs, apoi îi tai în felii, pe lungime.
Amesteci muștarul cu uleiul, oțetul și zahărul și le dai în câteva clocote. Sărezi și condimentezi după gust și mai lași puțin pe foc.
2. Opărești feliile de gogoșari în acest amestec, iar la sfârșit adaugi conservantul și omogenizezi. Așezi gogoșarii în borcane cât sunt calzi și torni deasupra soluția în care i-ai opărit. Capsezi borcanele, iar după ce s-au răcit le duci în cămară.

Iolanda Hunyadi, Câmpulung Muscel



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *