Gogoșari în sos tomat

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
3 kg gogoșari
200 ml ulei
250 ml oțet
1 cană zahăr
400 g muștar
800 g pastă de tomate sau bulion
foi de dafin
piper
sare după gust

Cum procedezi:
1. Speli gogoșarii, le scoți cotoarele și semințele și îi tai fideluță. Fierbi timp de 5-6 minute uleiul cu oțetul, zahărul, muștarul, bulionul și foile de dafin.
2. Adaugi în sosul obținut feliile de gogoșari, sare și piper după gust.
Stingi focul, omogenizezi și repartizezi amestecul în borcane. 3. Sterilizezi borcanele de 400 ml timp de 40 de minute, iar pe cele de 800 ml timp de 1 oră.

Sfatul meu: Noi consumăm această conservă ca sos pentru fripturi.

Marilena Ionică, com. Ludești, jud. Dâmbovița



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *