Gogoșari și conopidă în oțet

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
5 kg gogoșari
2 ½ kg conopidă
1 kg zahăr
1 l oțet de 9°
1 l apă
2 legături hrean
sare grunjoasă

Cum procedezi:
1. Speli gogoșarii, îi cureți de cotoare și semințe și îi tai în sferturi. Desfaci conopida în buchețele și o lași timp de 10 minute, în apă cu puțină sare.
Într-un castron mare, amesteci gogoșarii cu buchețelele de conopidă.
2. Fierbi oțetul cu zahărul, apa și sare după gust. Torni lichidul răcit peste legume și amesteci.
3. Cureți rădăcinile de hrean. Așezi legumele în borcane, în straturi, alternativ cu bucăți de hrean, apoi completezi cu lichid. Închizi borcanele cu celofan dublu sau folosind capace metalice și le depozitezi într-o cămară răcoroasă.

Elena Mădălina Pavel, com. Piatra Șoimului, jud. Neamț



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *