Gogoșari umpluți cu varză roșie

Gogsari umpluti cu varza rosie_MG_4133_Ingrediente

  • 20 gogoșari copți
  • 2 verze roșii
  • 3 morcovi mari
  • sare
  • 1 lingură boabe de piper
  • 1 lingură semințe de chimen
  • 1 l oțet
  • 2 l apă
  • 3 linguri sare grunjoasă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 rădăcină hrean
  • 1 lingură boabe de muștar

Preparare
1. Alegi gogoșari bine copți, pe care îi speli și îi cureți de cotoare și semințe. Cureți varza de foile veștede, o speli și o toci fideluță, apoi o presari cu sare, boabe de piper și semințe de chimen. Speli morcovii, îi cureți și îi tai în rondele subțiri.
2. Umpli gogoșarii cu salata de varză și acoperi orificiul fiecărui gogoșar cu o felie de morcov. Îi așezi cu tăietura în sus, în borcane mari, de 5 litri, pe care le-ai spălat și le-ai uscat, în prealabil.
3. Pregătești lichidul din apă, oțet, sare, zahăr și boabe de muștar: îl fierbi timp de 5 minute și îl adaugi călduț peste gogoșarii din borcan. Cureți hreanul și îl tai în bastonașe lungi. Așezi în fiecare borcan două bastoane în cruce și pe celelalte le strecori printre gogoșari.
4. Închizi borcanele cu capace sau le legi cu celofan dublu și le pui în cămară.
Iarna, lângă o iahnie de fasole și cârnați, sunt salata cea mai portivită.

Melania Comănescu, Vadu-Pașii, jud. Buzău

2 borcane
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *