Gogoșari umpluți cu vinete

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
2 kg gogoșari
1 kg vinete
500 ml ulei
500 ml oțet
5-6 bucăți de hrean
1 legătură frunze de țelină
miere sau 3 lingurițe îndulcitor dietetic
ienibahar
piper boabe
sare
1 l apă

Cum procedezi:
1. Alegi vinete lungi și subțiri, care au mai puține semințe. Le speli, apoi le îndepărtezi codițele și cotoarele. Le tai rondele, pe care le prăjești în ulei încins, pe ambele părți. Când sunt gata, le scoți și le lași să se scurgă pe șervet din hârtie.
2. Speli gogoșarii, le îndepărtezi cotoarele și semințele, apoi îi umpli cu feliile de vinete. Cureți hreanul și îl tai fâșii. Așezi gogoșarii cu grijă, în borcane curate și uscate. Deasupra pui un strat de hrean și acoperi cu frunze de țelină.
3. Din apă, oțet, condimente după gust și mierea sau îndulcitorul prepari un baiț, pe care îl dai în câteva clocote. Torni lichidul fierbinte, peste gogoșarii umpluți cu vinete, având grijă să îi acoperi. Capsezi borcanul sau îl legi cu celofan dublu și îl lași să se răcească la temperatura camerei, apoi îl depozitezi în cămară.

Eugenia Ionescu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *