Gogoșele cu dovlecel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente
  • 1 dovlecel tânăr
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • coajă rasă de la 1 lămâie și 1 portocală
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 100 g zahăr pudră
  • făină cât cuprinde
  • 200 ml ulei pentru prăjit
 
Preparare
1. Speli dovlecelul și îl dai pe răzătoarea mică fără să-l cureți de coajă. 
2. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă tare. Adaugi zahărul și bați în continuare până când se întăresc. Încorporezi treptat gălbenușurile, aromele, bicarbonatul dizolvat în lapte, dovlecelul scurs și făină cât cuprinde pentru un aluat moale, care să nu curgă din lingură. 
3. În uleiul încins, pui cu lingura compoziție și coci gogoșelele uniform pe ambele părți, până se rumenesc ușor. 4. Le scoți cu paleta pe hârtie absorbantă. Le pudrezi cu zahăr. Le poți oferi spre consum atât calde, cât și reci.
 
Maria Pădure, București
 
30 bucăți
1 h 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *