Gogoșele cu parmezan

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 70 g unt
  • 4 linguri smântână
  • 2 linguri făină
  • 3 linguri parmezan ras fin
  • 200 ml ulei pentru prăjit
  • sare

 

 

Preparare
1. Separi albușurile de gălbenușuri. Freci spumă untul înmuiat la temperatura camerei, cu puțină sare. Adaugi pe rând gălbenușurile, smântâna, făina cernută, parmezanul și omogenizezi.
2. Bați albușurile cu un praf de sare, până când, dacă întorci vasul, spuma nu cade. Încorporezi albușurile în compoziția cu gălbenușuri, amestecând ușor, de jos în sus.
3. Din această compoziție faci gogoșele, pe care le prăjești în uleiul încins, având grijă să le întorci pe ambele părți și să se rumenească frumos.
4. Le scoți pe un șervet absorbant și le servești calde, căci, dacă se răcesc, nu mai sunt atât de pufoase.

Viorica Agache, Bârlad, jud. Vaslui

30 bucăți
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *