Gogoșele cubaneze

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Gastronomia cubaneză este un amestec de bucătărie spaniolă, caraibiană și africană, în care aromele dulci-acrișoare se îmbină armonios cu cele iuți.

Ingrediente
½ kg morcovi
4 cepe
2 legături pătrunjel
1 legătură tarhon
300 g cașcaval
½ kg făină
½ linguriță bicarbonat de sodiu
1 lingură zeamă de lămâie
apă
sare
piper
boia
cimbru
200 ml ulei

Preparare
1. Cureți și speli morcovii și ceapa. Razi fin morcovii și cașcavalul. Toci fin ceapa, tarhonul și pătrunjelul. 2. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui bicarbonatul stins în zeama de lămâie. Torni treptat apă călduță și amesteci până obții un aluat omogen, de consistența unei creme tari.
3. În aluatul obținut, încorporezi legumele, verdeața, cașcavalul, sare, piper, boia și cimbru după gust. Amesteci totul foarte bine. Compoziția trebuie să fie consistentă astfel încât să nu cadă din lingură.
4. Încingi într-o tigaie uleiul și pui la prăjit câte o lingură de compoziție. Le întorci de pe o parte pe cealaltă după ce devin aurii și se întăresc.
Le scoți pe șervețele absorbante și le servești calde.

Mirela Staicovici, Câmpulung Muscel, jud. Argeș

30 bucăți
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *