Gogoșele glazurate

Inele glazurate_MG_6439

Ingrediente
100 g unt
250 ml apă
1 praf de sare
150 g făină
4 ouă
6-7 linguri ulei

Pentru glazură
zeama de la 1 lămâie
150-200 g zahăr pudră

Preparare
1. Pui la fiert apa împreună cu untul și sarea. După primele clocote, adaugi toată făina și amesteci energic. Iei vasul de pe foc și încorporezi treptat ouăle, omogenizând după fiecare. Cu compoziția obținută, umpli un cornet și, pe hârtie de copt, faci cercuri cu diametrul de 10 cm. Decupezi hârtia de copt de jur-împrejurul inelelor.
2. Încingi uleiul într-un vas cu diametrul mic. Pui inelele la prăjit în baia de ulei, împreună cu hârtia de copt. Când gogoșelele încep să se rumenească, scoți hârtia din ulei și le întorci pe partea cealaltă. Le scoți pe un șervet absorbant.
3. Pentru glazură, freci zahărul pudră cu zeama de la lămâie, adăugând treptat zahărul în zeama de lămâie. Când ai obținut o cremă de consistența smântânii, ungi gogoșile cu un strat gros de glazură și lași să se întărească glazura.

Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș

20 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *