Gogoșele sărate

Gogosele sarate_MG_9982

Ingrediente
300 g telemea de vaci
75 g făină
2 ouă
250 ml lapte
1 lingură unt sau margarină
sare
chimen măcinat
200 ml ulei

Preparare
1. Razi fin telemeaua. Cerni făina. Încălzești laptele cu puțină sare, iar când dă în clocot, reduci intensitatea focului la mic și adaugi untul. Presari făina în ploaie și amesteci energic cu telul, ca să nu se formeze cocoloașe.
2. Iei vasul de pe foc, lași compoziția să se mai răcească, apoi adaugi ouăle și telemeaua rasă. Amesteci până se omogenizează, apoi adaugi chimenul și sare după gust.
3. Iei câte o lingură de compoziție și coci gogoșelele în uleiul încins, întorcându-le pe ambele părți. Le scoți pe un șervețel absorbant. Sunt bune calde, dar le poți consuma și reci, ca suport pentru sendvișuri cu mezel sau pentru diferite paste de brânză, pește sau legume.

Iuliana Todor, Huedin, jud. Cluj

20 bucăți
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *