Gogoși cu brânză umplute cu prune

Ingrediente
Pentru aluat

  • 750 g brânză dulce
  • 250 g făină
  • 3-4 linguri griș
  • 4-5 linguri zahăr
  • 3 ouă
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 1 vârf cuțit de sare
  • 1 linguriță bicarbonat sau praf de copt
  • 1 lingură lapte
  • 200 ml ulei

Pentru umplutură

  • 15 prune
  • 15 mieji de nucă
  • scorțișoară
  • untură

Pentru sos

  • 300 g prune
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriță rom

Preparare
1. Speli prunele, le crestezi, le presari în interior cu scorțișoară și le umpli cu miez de nucă.
2. Stingi bicarbonatul cu laptele cald. Bați ouăle cu zahărul și sarea, adaugi brânza, esența de vanilie, bicarbonatul stins, făina cernută și grișul. Amesteci ingredientele până obții un aluat pe care îl modelezi sub formă de baton și îl împarți în 15 bucăți.
3. Îmbraci fiecare prună într-o bucată de aluat și, cu mâinile presărate cu făină, dai forma de gogoașă. Prăjești gogoșile în uleiul încins, rumenindu-le frumos pe fiecare parte.
4. Pentru sos mixezi prunele în blender sau le dai prin mașina de tocat și le fierbi cu puțin cu zahărul și romul. Servești gogoșile calde cu sosul alături.

Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

15 bucăți
35 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *