Gogoși cu nucă

Gogosi cu nuca_MG_3052_Ingrediente

  • 450 g făină
  • 125 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspătă
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri smântână
  • 50 g unt
  • 2 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 500 ml ulei pentru prăjit

Pentru glazură

  • 1 albuș
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 lămâie
  • 1 ceașcă nucă tocată

Preparare
1. În laptele călduţ, dizolvi zahărul. Faci maiaua din drojdie, 3-4 linguri lapte şi o linguriţă făină. Când a crescut, o amesteci cu restul de făină cernută, laptele călduţ rămas, gălbenușurile, zahărul vanilinat, coaja rasă de lămâie, sarea, smântâna şi untul topit. Frămânţi aluatul până se desprinde de vas. Acoperi cu un şervet și lași la dospit timp de o oră.
2. Pentru glazură, freci albuşul cu zahărul şi zeama de lămâie.
3. Întinzi aluatul pe planşetă, în strat de 5-6 mm. Îl tai în rondele, cu gura unui pahar. Le lași să crească 20 de minute, apoi le prăjeşti în ulei fierbinte, timp de 3-4 minute, pe fiecare parte. Le scoți pe hârtie absorbantă.
4. Le glazurezi și le presari cu nucă tocată.
Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș
30 bucăţi
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *