Gogoși cu sos picant

Foto: Mihai Nicolae - Burda Romania
Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Ingrediente

Pentru gogoși
600 g făină
200 g cartofi
100 ml lapte
100 ml apă
30 g drojdie proaspătă
sare
1 ou
200 ml ulei pentru prăjit
5 cârnați uscați
100 g caș afumat

Pentru sos
1 ceapă
1 ardei gras roșu
1 ardei iute
500 ml suc de roșii sau 4 linguri pastă de tomate
sare
piper
2 foi de dafin
câteva frunze de țelină
100 ml ulei
1 lingură miere
1 lingură făină

Preparare
1. Fierbi cartofii, îi decojești și îi zdrobești. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui cartofii, oul, 1 linguriță de sare, drojdia dizolvată în apa călduță și laptele călduț. Frămânți aluatul cu mâinile unse cu 2 linguri ulei, până când nu se mai lipește de vas. Îl lași să crească la cald ¾ oră și îl întinzi pe masa presărată cu făină, în strat de 7-8 mm. Îl tai în pătrate de 7-8 cm. Pe fiecare bucată pui câteva rondele de cârnați și cubulețe de caș. Lipești marginile aluatului și le prăjești la foc mediu, în uleiul încins.
2. Cât crește aluatul, pregătești sosul. Cureți, speli și tai mărunt legumele. Călești în ulei ceapa și ardeii. Stingi cu sucul de roșii, adaugi condimentele și scazi sosul până se îngroașă. La sfâșit, pui făina dizolvată în 50 ml apă, mierea, sare și piper după gust.
3. Servești gogoșile calde, cu sos.

Iuliana Todor, Huedin, jud. Cluj

10 porții
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *