Gulaș cu fasole

Foto: MIhai Nicolae - Burda România
Foto: MIhai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 ciolan afumat de porc
2 picioare de porc
½ kg boabe de fasole uscată
2 morcovi
câte 1 rădăcină de pătrunjel, păstârnac și țelină
2 cepe
1 gogoșar
1 ardei gras verde
1 legătură pătrunjel sau mărar
½ legătură frunze de țelină
2 căței de usturoi
2 foi de dafin
piper măcinat
boia dulce de ardei
câteva boabe de ienibahar
sare

Preparare
1. Alegi fasolea, o speli și o lași să se înmoaie în apă clocotită.
2. Speli ciolanul și oasele și le pui la fiert în aproximativ 3 litri de apă caldă, împreună cu foile de dafin rupte în bucăți și boabele de ienibahar. Îndepărtezi spuma care se ridică la începutul fierberii. După 1 oră de fiert, adaugi în vas legumele curățate, spălate și tăiate cuburi, precum și boabele de fasole scurse.
3. Scoți carnea fiartă și o porționezi, îndepărtând în același timp și oasele. Adaugi din nou bucățile în oală, împreună cu boia, piper și sare după gust și continui fierberea încă 20 de minute.
La sfârșit, presari verdeață fin tocată.

Melania Comănescu, Vadu-Pașii, jud. Buzău

6 porții
1 h 45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *