Gulaș de pui cu praz

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
500 g piept de pasăre
250 g praz
2 ardei grași
2 linguri ulei
1 linguriță făină
3 linguri pastă de tomate
boia dulce
piper
sare

Preparare
1. Speli pieptul de pasăre. Cureți și speli prazul și ardeii. Tai carnea în cubulețe de 2-3 cm, ardeii mărunt și prazul în rondele groase de 2-3 cm.
2. Înăbuși pieptul de pasăre în ulei. Pui ardeii și stingi cu 200 ml apă fierbinte, lăsând să fiarbă timp de 20 de minute.
3. Adaugi prazul și mai lași să fiarbă timp de 10 minute, apoi torni 150 ml apă rece, în care ai dizolvat făina și pasta de tomate. Amesteci mâncarea scuturând cratița cu mișcări scurte, pe orizontală.
4. Când sosul s-a îngroșat, adaugi sare și condimente după gust, amesteci ușor cu o lingură de lemn și stingi focul.

4 porții
45 min

Erika Stefan, Villingen, Germania



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *