Gulaș de vită

Ingrediente

  • 600 g pulpă de vită
  • 200 g ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri unt
  • câte 1 linguriță boia de ardei dulce și iute
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță oțet
  • 1 conservă (240 g) roșii
  • 2 ardei iuți
  • 300 g cartofi
  • 1 linguriță făină
  • 2 linguri smântână
  • piper
  • sare

Preparare
1. Speli carnea, o usuci și o porționezi. Cureți ceapa și usturoiul. Tai ceapa în sferturi, iar usturoiul în feliuțe.
Încingi untul într-o cratiță și prăjești pe rând bucățile de carne. Adaugi ceapa, usturoiul, boiaua, frunzele de dafin, roșiile decojite și le lași să se înăbușe împreună. Stingi cu oțetul dizolvat în 700 ml de apă fierbinte și continui fierberea la foc mic, pentru 1 oră și jumătate.
2. Cureți și speli ardeii iuți și cartofii. Tai ardeii în fâșii de 1 cm, iar cartofii în cubulețe de 2 cm. După ce carnea a fiert timp de 1 oră, adaugi ardeii iuți, iar cu 15 minute înainte ca mâncarea să fie gata, pui și cartofii.
3. Dizolvi făina cu puțină apă și le torni în cratiță, amestecând cu grijă până se îngroașă sosul. Pui și smântâna, sărezi și piperezi după gust, apoi stingi focul.

Sfatul meu
Mâncarea este picantă și se potrivește foarte bine cu un pahar cu vin roșu sec.

Ilca Lazăr, Brașov

5 porții
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *