Gulii cu sos alb

Ingrediente
  • 2 gulii tinere
  • 1 ceapă
  • 50 g unt
  • 400 ml supă de legume
  • 1 legătură mărar
  • 1 gălbenuș 
  • 1 lingură amidon
  • 100 g smântână 
  • piper 
  • sare 
 
Preparare
1. Cureți și speli ceapa și guliile. Tai ceapa mărunt și guliile în cuburi sau felioare subțiri. Călești ceapa în unt, până devine transparentă. 
2. Adaugi guliile și puțină apă și continui să le înăbuși împreună, timp de 5 minute, amestecând din când în când. Torni supă de legume cât să le acopere și fierbi până când se înmoaie guliile. Condimentezi cu piper și sărezi după gust. 
3. Pentru sos, dizolvi gălbenușul și amidonul în supa rece rămasă. Le fierbi la foc mic până se îngroașă sosul, apoi adaugi smântâna. 
4. Torni sosul alb peste gulii și presari mărar tocat fin.
 
Livia Hila, Sibiu
 
3 porții
45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *