Gulii umplute cu carne

Ingrediente

  • 4 gulii mari sau 8 gulii mici
  • 4 roșii
  • 500 g carne tocată
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 ardei capia
  • 2 linguri orez
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Preparare
1. Cureți guliile, iar dacă sunt mari le tai în jumătate. Le îndepărtezi miezul și le înăbuși puțin în ulei.
2. Cureți și speli ceapa și ardeii. Amesteci carnea tocată cu ceapa, ardeii capia și verdeața tăiate mărunt, orezul, sare și piper după gust.
3. Umpli guliile cu amestecul pregătit, le așezi într-o cratiță și le dai la cuptor, la foc mijlociu, pentru 40-50 de minute. Din când în când, scoți cratița și torni câte puțină apă. Servești guliile cu sos de roșii sau cu smântână.

Emilia Nedelciu, București

4 porții
1 oră 20 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *