Iaurt cu mere coapte

Ingrediente
  • 400 g iaurt gras
  • 3 mere mari
  • scorțișoară
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
 
Preparare
1. Alegi de preferință mere verzi, aromate. Speli merele și le așezi într-un vas termorezistent. Le coci pentru 20-25 de minute în cuptorul cald, la foc mediu sau pentru 5 minute la microunde, caz în care ai grijă ca vasul să fie rezistent la acest tip de tratament. 
2. Când merele s-au răcit, le cureți de coajă și de cotoare și le pasezi în blender, împreună cu iaurtul, zahărul vanilinat, mierea, zeama de lămâie și scorțișoară după gust. 
3. Păstrezi iaurtul în frigider și îl consumi în cel mult 24 de ore. 
 
Maria Giurgiu, Medgidia, jud. Constanța
 
3 porții
45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *