Iepure cu usturoi la cuptor

Foto: Elena Tănăsescu -Burda România
Foto: Elena Tănăsescu -Burda România

Ai nevoie de:
pulpele posterioare și spatele iepurelui
1 morcov
1 ceapă mică
1 foaie de dafin
1 rămurică de cimbru uscat
4-5 boabe de piper
3 linguri ulei
100 ml oțet
300 ml apă
½ căpățână de usturoi sau 1 legătură usturoi verde
100 ml vin alb
sare
boia

Cum procedezi:
1. Cureți, speli și tai julien morcovul și ceapa. Fierbi legumele în apă timp de 5 minute, apoi adaugi foaia de dafin, cimbrul, piperul, uleiul și o lingură cu sare. Stingi focul și lași baițul la răcit.
2. Cureți carnea de pielițele subțiri și o speli. Într-un vas de lut, pui carnea de iepure și morcovul și torni baițul. Dai vasul la frigider pentru cel puțin 3 ore.
3. Scurgi carnea și o usuci folosind un șervet. O așezi într-un vas termorezistent uns cu ulei, o presari cu boia și pui deasupra usturoiul curățat, tăiat în felii. Dai iepurele la cuptor pentru 45 de minute, iar din când în când îl stropești cu vin alb.

4 porții
Timp de preparare: 1 oră
Timp de așteptare: 3 ore

Alexandra Popa, sat Șerboeni, com. Buzoești, jud. Argeș

Sfaturile noastre: Pentru a scurta durata de preparare a fripturii, înăbușă carnea cu ulei și puțină apă, timp de 5 minute, pe fiecare parte. În vasul termorezistent pune și câțiva cartofi tăiați în sferturi, pentru o garnitură pregătită rapid.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *