Iepure umplut cu bacon afumat

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 iepure
500 ml vin
1 foaie de dafin
câte 2-3 boabe de piper și coriandru
4 linguri ulei
2 cepe
3-4 căței de usturoi
150 g bacon
¼ linguriță ienibahar
sare
boia

Cum procedezi:
1. Speli iepurele, îl cureți de pielițe și îl pui la fezandat într-o tavă, cu 500 ml vin amestecat cu mirodenii și 1 lingură cu ulei.
2. A doua zi, scoți iepurele din vasul în care a stat la fezandat. Cureți și speli ceapa. Tai baconul în fâșii, iar ceapa julien. Le amesteci și le presari cu ienibahar și sare.
3. Umpli iepurele cu amestecul pregătit, îl așezi în tavă și îl stropești cu ½ din baițul în care a stat la fezandat. Îl presari cu sare și boia și îl dai la cuptor, la foc iute pentru 10 minute, apoi la foc mic spre mijlociu, timp de 1 oră. Din când în când scoți tava și stropești iepurele cu sosul format și cu amestecul rămas de la fezandat.
4. Prepari o maioneză din uleiul rămas și usturoiul zdrobit. Cu 10 minute înainte de a scoate iepurele din cuptor, îl ungi cu maioneza de usturoi.
O garnitură de cartofi natur este potrivită pentru friptura de iepure astfel preparată.

8 porții
Timp de preparare: 1 oră și 25 de minute
Timp de așteptare: 12 ore

Vasilica Deliu, Ostrov, jud. Constanța



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *