În Bucureşti, delicii de sub soarele Italiei

Lili casa deliciilor_MG_7885

 

 

 

 

 

 

 

Mozzarella, parmigiano, gorgonzola, prosciutto, risotto, lasagna, pizza – iată numai câteva dintre denumirile italiene sonore pornite din peninsulă pentru a face înconjurul lumii. Bucătăria italiană, cu o personalitate inconfundabilă între gastronomiile lumii este o bucătărie sănătoasă, bazată pe ingrediente de calitate.

Venind în sprijinul acestei gastronomii tradiţionale, care promovează plăcerea preparatelor gustoase, savurate în tihnă, târgul de produse alimentare Casa deliciilor s-a desfăşurat la Bucureşti sub patronajul Ambasadei Italiei.
Casa Deliciilor a reunit producători cu tradiţie din Italia, îndeosebi din provinciile Vercelli, Cuneo, Rieti, Sicilia. Desprinse de sub soarele peninsulei italice, uleiurile de măsline de cea mai bună calitate şi vinurile cu un buchet discret, orezurile provenind din culturile biologice, alături de brânzeturi atent selecţionate, mezeluri preparate cu măiestrie, dulciuri fine şi alte delicatese au fost oferite spre degustare şi spre cumpărare publicului român prezent la Sala Palatului în perioada 26-29 noiembrie 2009.
Presărând la tot pasul decoruri-simbol ale gastronomiei italiene sub crâmpeie din stindardul roş-alb-verde, alegând un fond sonor adecvat, organizatorii au reuşit să integreze vizitatorii în atmosfera caldă a Italiei.
Un punct de mare atracţie al târgului l-au constituit demonstraţiile culinare ale faimosului bucătar Antonio Passarelli care a folosit în principal ingrediente expuse de către producătorii prezenţi. În dimineaţa celei de-a treia zile a târgului, Casa Deliciilor a găzduit vizitatorii dornici de un brunch. Alături de celebrul Antonio Passarelli şi de fiul acestuia, colega noastră, Elena Jerlăianu, a pregătit pentru cei prezenţi o reţetă originară din Calabria, zonă sudică în care se consumă preponderent vinete, peşte şi fructe de mare, ingrediente valoroase ale bucătăriei mediteraneene.

 Lili Casa Deliciilor_MG_7894Articol publicat în Cărticica Rețete și diete nr. 52/2009

 

 

 

 

 

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *